Galleri

sculpture, moon, sunset-

Välja ett galleri

Det första steget när det gäller att ställa ut i ett galleri är att undersöka vilka gallerier som skulle passa dig och din konst bäst. Du vill hitta ett som tilltalar den typ av publik som kommer att uppskatta dina konstverk, samt ett med rimliga provisionsavgifter som inte kommer att äta upp för mycket av din vinst. Ta dig tid att titta på de olika gallerier som finns tillgängliga, läs recensioner och prata med andra konstnärer som har ställt ut där tidigare. Denna forskning kommer att bidra till att du fattar ett välgrundat beslut när du väljer galleri.

Välj ut din konst

squirrel, root, mushrooms

Berätta din historia bakom din konst

När du har begränsat dina alternativ är det dags att börja sammanställa en portfölj med dina verk. Välj ut verk som visar hur många olika stilar och tekniker du kan skapa. Om möjligt, inkludera exempel från olika medium eller storlekar så att man får en uppfattning om vilka typer av konstverk man kan förvänta sig av dig om du får en utställning. Se till att varje verk ser professionellt ut; ha dem mattade, inramade och redo att visas upp om det behövs.

När du är redo kan du närma dig galleriet med självförtroende! Se till att de vet varför de ska ställa ut ditt verk genom att ge dem detaljer om varför det är unikt eller varför det sticker ut från andra verk som de kanske har sett tidigare. Erbjud mer än bara bilder; ge ytterligare information som konstnärsutlåtanden eller bakgrundshistorier om varje verk så att de verkligen kan förstå vad som gör dem speciella. På så sätt får de en inblick i vem du är som konstnär och varför människor bör investera i dina konstverk.