Fotografering åt en mynthandlare

Fotografering åt en mynthandlare

Många människor kan hantera en kamera på ett relativt bra sätt, men det gäller att tänka på en hel del mer saker om du ska fotografera åt en mynthandlare på ett så snyggt sätt som möjligt. Det finns vissa steg du bör tänka på om du vill skapa professionella fotografier. Du kan använda denna checklista som en inspiration inför ditt kreativa arbete.

Det du först och främst bör tänka på är val av kamera som du vill använda dig av. Vissa personer behärskar en vanlig mobilkamera och kan skapa väldigt fina fotografier utifrån det, medan andra vill satsa på en mer utrustad kamera. Detta bestämmer du helt själv och det viktigaste är att du som fotograf ska vara bekväm med ditt val av kamerametod, samt vilka inställningar och funktioner du önskar att ha och som fungerar bäst för ditt ändamål. 

Tänk ut i förväg om du behöver någon form av utrustning för dina fotografier och planera in detta innan så att du är väl förberedd vid fotograferingstillfället. Typ av utrustning som kan behövas kan exempelvis vara ett stativ som håller din kamera stadigt under fotograferingens gång. För att få en så bra kvalitet på bilderna som möjligt är det ytterst viktigt med rätt ljus. Att fotografera mynt kan bli utmanande om du inte har rätt ljusförhållanden till detta. Om du vill variera dina bilder och skapa olika miljöer kan det vara bra att tänka på val av bakgrund. Du kan exempelvis ha med dig en bakgrund med önskad färg som du placerar mynten på, eller annan rekvisita som kan användas för att skapa en viss stämning på dina bilder. Tänk även på att du kan använda dig av olika miljöer utomhus för din fotografering, du kan skapa oändliga möjligheter genom att våga testa dig fram och lyfta din kreativa sida. 

Se till att tänka på olika vinklar. Det kan bli väldigt enformigt genom att enbart fotografera utifrån en vinkel. Se därför till att röra på dig under fotograferingen genom att testa olika metoder av de olika vinklarna. Det kan exempelvis vara att du varierar mellan att ta närbilder samt lite längre ifrån eller olika höjder. Du kan till och med testa att slänga upp mynten i luften och se vilka ögonblick du kan fånga på bilderna och vad det skapar för känsla. 

Som fotograf oavsett om du är proffs eller nybörjare är nyckeln till den kreativa sidan att alltid våga testa så mycket som möjligt!