Jennifer Jezeroe | Utställning 28/9-2014

Jennifer Jezeroe 28/9-2014 12:00-18:00

image003Jennifer Jezeroe är konstnären bakom omslagsbilden till Oanade följder. Målningen heter Into the future och symboliserar huvudkaraktärerna i boken. Måleri är hennes främsta konstform. Hennes nyfikenhet och ständiga strävan att utvecklas har gjort att hon arbetat i olika tekniker, men de senaste åren har konsten dominerats av akrylmåleri med inslag av bladmetaller. Karaktäristiskt för hennes konst är färgstarka och kontrastrika motiv av kvinnor.

”Min konst handlar om att tro på sig själv och att vara stolt för den man är. Att ta tillvara på tid och ögonblick och det som verkligen betyder något. Jag önskar att min kreativa kraft kan ge människor självförtroende och mod att förverkliga sina drömmar!”
image005Fotografi är Jennifers andra konstform. Det kombinerar hon med att resa som är en av hennes största passioner. Att uppleva och upptäcka nya människor och platser är vad hon kallar lyx! Hon jobbar med fotomontage för att skapa ytterligare 3D effekt och återberätta en helhetsupplevelse från en plats eller ett speciellt ögonblick. Fotomontage har blivit hennes sätt att förmedla en spännande känsla och berättelse från hennes resor, från Indien till Ibiza.

Jennifer är en färgstark konstnär och visual merchandiser som lever och verkar i Göteborg. Hon har målat och skapat i hela sitt liv och gick det Estetiska programmet Konst- och Formgivning på Schillerska gymnasiet i Göteborg. Därefter läste hon vidare till visual merchandiser, och efter några år i både mode- och inredningsbranschen längtade hon tillbaka till det egna skapandet. Hon bestämde sig för att även satsa på konsten och har haft ett flertal separatutställningar, bl.a. på Hotell Gothia Towers och Marstrands Havshotell.

”Jag lever för att skapa! Färgexplosion och kreativitet gör mig glad, samtidigt som det ger tid för reflektion. Skapandet ger mig livsglädje och jag hoppas att det ska sprida sig vidare genom min konst!”

Läs mer om Jennifer Jezeroe på www.jezeroe.com!

Irini Kimage004allides är skattejurist och bosatt i Göteborg. Oanade följder är debutromanen.

Share

About the author

Per-Anders E Hurtigh is one half of Eugén & William.

Comments are closed.